Groepsverkrachting meisje (15) tijdens schoolfeest

Een vijftienjarig meisje is zaterdagavond tijdens een homecoming dance, een soort gala, op een school in Richmond, in de Amerikaanse staat Californië, op gruwelijke wijze verkracht. Terwijl verderop in de school het feest volop aan de gang was, is het meisje in een slecht verlichte hoek van de campus ruim twee uur achtereen verkracht door meerdere personen. Volgens de politie hebben meer dan tien scholieren staan toekijken hoe het meisje werd verkracht en toegetakeld.

De politie heeft vandaag bekendgemaakt dat ze twee jongens van vijftien en negentien hebben opgepakt in verband met de groepsverkrachting. Een derde jongen is ook uit de schoolbanken geplukt, maar is na verhoor vrijgelaten. De politie gaat er echter vanuit dat het meisje door vier tot zeven personen is misbruikt, terwijl nog meer mensen hebben staan toekijken.

Naar verluidt verliet het meisje zaterdagavond rond half tien het feest om te wachten op haar vader die haar naar huis zou brengen. In plaats daarvan liep ze een groep jongeren tegen het lijf die buiten bij de campus zaten te drinken. "De twee en half uur hierop is het meisje meegenomen naar de plek waar ze uiteindelijk door meerdere personen is verkracht en mishandeld", laat de politie weten. "Ze was er zo ernstig aan toe, dat ze per helikopter naar het ziekenhuis moest worden vervoerd."

Extra wrang is overigens dat de school een miljoen dollar heeft geïnvesteerd in een nieuw camerasysteem op school. Deze is echter nog niet in werking. 


Een nieuwsreportage over de schokkende gebeurtenis