Brand in olietanks Puerto Rico geblust

Een enorme brand die twee dagen lang op het terrein van een olieraffinaderij op Puerto Rico woedde, is geblust. Dat hebben de brandweer en de gouverneur op het Caribische eiland gisteren laten weten.

"Het vuur is volledig gedoofd. Het onmiddellijke gevaar in het gebied is geweken", meldde gouverneur Luis Fortuno. Agenten van de Amerikaanse federale politie FBI gaan het terrein nu uitgebreid inspecteren om de oorzaak van de brand te achterhalen.

De brand die vrijdag uitbrak in de olietanks veroorzaakte een enorme explosie met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter. Twintig opslagtanks voor olieproducten zijn uitgebrand, de andere twintig wist de brandweer te redden. Circa tien werknemers waren aanwezig op het industrieterrein in Bayamón, nabij de hoofdstad San Juan, toen het misging.

Door de explosies vielen zeker twee gewonden. Circa duizenden omwonenden werden geëvacueerd, scholen in de buurt werden gesloten. Door de vuurzee ontstonden enorme zwarte rookwolken die San Juan deels bedekten.

De autoriteiten van de met de Verenigde Staten geassocieerde Vrije Staat Puerto Rico hadden de bevolking opgeroepen kalm te blijven en niet naar buiten te gaan. Ook hebben de autoriteiten de benzineprijzen op het eiland bevroren.
Submitter:  Bron: ANP