Been wil geen woorden maar daden

Mario Been voerde de afgelopen week enkele pittige gesprekken met zijn selectie na het 2-1 verlies tegen Sparta Rotterdam. De oefenmeester verlangt van zijn spelers dan ook honderd procent inzet als Feyenoord komende zaterdag VVV-Venlo treft.

Vooral op de manier waarop Feyenoord verloor baarde Been zorgen. "Dat resultaat is niet meer terug te draaien, maar op de beelden was duidelijk te zien dat we veel duels verloren en niet scherp waren", aldus de trainer op het digitale thuis van de Rotterdammers.

Het was voor het eerst dit seizoen dat Been die scherpte niet in zijn ploeg had gezien. "Ik verwacht elke wedstrijd een over-mijn-lijk-mentaliteit. Dat heb ik afgelopen zondag voor het eerst gemist. Ik weet niet waar het aan lag, maar er zat te veel gemakzucht in de ploeg. Dat is een goede les voor zaterdag als VVV op bezoek komt."

Oudgediende Denny Landzaat maakt in het duel met VVV-Venlo zijn opwachting in de basiself. Hij krijgt de voorkeur boven Karim El Ahmadi. "Denny maakt de laatste weken een goede indruk, terwijl Karim juist een mindere periode doormaakt."