[NHL] Flyers sterkste in preview Winter Classic


De Philadelphia Flyers hebben de Boston Bruins thuis met 4-3 verslagen. Op 1 januari 2010 spelen beide ploegen outdoor tegen elkaar in de Winter Classic in het honkbalstadion Fenway Park in Boston. Claude Giroux scoorde in de shootout de winnende treffer.

De Flyers kwamen in de eerste periode op voorsprong door een onetimer van verdediger Chris Pronger uit een pass van collega-verdediger Matt Carle. In dezelfde periode maakten de Bruins gelijk door een afstandsschot van verdediger Derek Morris. Michael Ryder ontnam het zicht van goalie Ray Emery bij dit schot. Zdeno Chara gaf de assist op de goal, nadat hij de puck in de aanvalszone oppikte.

In de tweede periode kwamen de Bruins op voorsprong door een goal van Matt Hunwick. Hij scoorde doordat de puck tegen Flyers-verdediger Pronger van richting veranderde. Slechts een minuut later maakte Darroll Powe weer gelijk. Verdediger Ole-Kristian Tollefsen schoot op de paal waarna Daniel Carcillo de rebound kon oppikken. Hij passte naar Powe die van dichtbij kon scoren.

Arron Asham, normaal gesproken een speler voor de lagere lines, maar nu spelend op de eerste line met Simon Gagne en Mike Richards, bracht de Flyers weer op voorsprong. Hij schaatste aan de zijkant langs iedereen en schoot vanaf de face-offstip de puck hoog in de verre hoek. Drie minuten later stonden de Bruins echter alweer gelijk dankzij Steve Begin die een rebound op een schot van Byron Bitz binnen wist te werken.

In de derde periode werd vervolgens niet meer gescoord, waarna een shootout nodig was. Danny Briere en Simon Gagne misten voor de Flyers en Blake Wheeler en Patrice Bergeron misten voor de Bruins. Vervolgens maakte Claude Giroux de winnende treffer. De poging van Michael Ryder die volgde schoot hij op de paal.

Flyers-coach John Stevens was vooral blij met het spel van zijn vierde lijn, die bestond uit Powe, Carcillo en Mika Pyorala: "Die gasten speelden geweldig. Elke keer dat ze op het ijs kwamen gebeurde er iets. Bijna al hun shifts brachten ze door in de aanvalszone en werkten zij harder dan hun tegenstanders. Omdat ze zoveel energie hadden lieten we later in de wedstrijd enkele van deze spelers op de hogere lines meespelen."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Philadelphia FlyersBoston Bruins4-3 (SO)
Montreal CanadiensNew York Islanders5-1
New York RangersNew Jersey Devils2-4
Atlanta ThrashersWashington Capitals4-5
Ottawa SenatorsNashville Predators5-6 (OT)
Tampa Bay LightningSan Jose Sharks5-2
Edmonton OilersColumbus Blue Jackets6-4
Phoenix CoyotesDetroit Red Wings3-2 (OT)
Los Angeles KingsDallas Stars5-4 (OT)