Jol: "Anita kan de nieuwe Lahm worden"

Ajax en Vurnon Anita zullen om de tafel gaan zitten om het contract dat in de zomer van 2011 afloopt te gaan verlengen. De verdediger die ook op het middenveld uit de voeten kan staat niet onwelwillend over tegen een verlenging van zijn contract.

"Wat mij betreft teken ik zo lang mogelijk bij", reageerde Anita in De Telegraaf.

Trainer Martin Jol geeft uitleg over waarom juist nu het contract verlengt gaat worden. "In zijn contract staat dat hij bij een bepaald aantal wedstrijden een verdubbeling van zijn relatief lage basissalaris krijgt. We vonden dit een mooi moment om over een nieuwe, langere verbintenis te praten, omdat we zeer tevreden zijn en altijd van Vurnon op aan kunnen."

Daarnaast maakt Jol de vergelijking tussen Anita en Duits international Philipp Lahm. "Hij is rechtsbenig, maar heeft het in zich om een uitstekende linkervleugelverdediger te worden, een nieuwe Philipp Lahm."

Afgelopen zomer stond Anita nog op de lijst van spelers die verhuurd mochten worden. "Maar er kwam geen club. Ik zou zeggen 'gelukkig maar', als je het nu bekijkt. Ik ben er trots op dat de trainer met me door wil. Ajax is mijn club, hier heb ik van kleins af aan gespeeld", besluit Anita.