Marcellis: "Moeilijkste periode tot nu toe"

Dirk Marcellis speelde een jaar geleden zijn tweede interland. Toch is het contrast op dit moment erg groot, aangezien de verdediger van PSV gisteren met de beloften tegen Jong Ajax speelde.

Dit seizoen lijkt de motor namelijk te haperen. Marcellis werd in de wedstrijd tegen FC Twente al vroeg naar de kant gehaald. Bovendien werd de verdediger ook nog geveld door een blessure aan zijn lies. "Misschien kom ik hier wel beter uit," liet de speler weten. "Dat ik over twee jaar terugdenk aan deze tijd en besef dat het mij gehard heeft. Ik ben twee weken geblesseerd geweest en speelde de periode daarvoor niet al te best. Bij een club als PSV kan je dan verwachten dat je er een keer naast staat."

Aan het begin van het seizoen zei Marcellis het volgende: "De meeste jonge spelers krijgen een terugslag, ik heb dat nog niet meegemaakt," liet hij destijds weten. Nu lijkt het er toch op dat de verdediger inderdaad een terugslag heeft gehad. "Dat weet ik niet. Ik zit wel in de moeilijkste periode van mijn carrière tot nu toe. Niet gek natuurlijk, het is snel gegaan met mij. Ik baal er flink van, maar ik ben geen jongen die dat op de bank zal laten blijken."

Toch zit Marcellis niet bij de pakken neer en wil zich graag bewijzen tegenover Fred Rutten, trainer van de Eindhovenaren. "Met Fred Rutten hebben we een trainer die spelers beter maakt. Ik denk dat hij dat ook met mij kan. Is het een jaar geleden dat ik in Oranje stond? Dan moeten we er maar voor zorgen dat die momenten snel terugkomen. Hoe? Hier laten zien dat ik het nog kan."