[NHL] Slechte reeks Kings voorbij

De Los Angeles Kings, die het seizoen goed begonnen, hebben hun slechte reeks van drie wedstrijden zonder overwinning beëindigd door de Dallas Stars in een uitwedstrijd met 4-1 te verslaan. Man van de wedstrijd was nieuweling Ryan Smyth met een goal en twee assists.

Justin Williams voegde daar nog een goal en een assist aan toe, terwijl goalie Jonathan Quick slechts een goal in dertig schoten op doel toe hoefde te staan. Daarmee werd voldaan aan de wens van de teamdokter, die een overwinning voorschreef aan de Kings die met een kleine griepepidemie te maken hadden tijdens de serie uitwedstrijden.

De Kings begonnen de wedstrijd aardig, maar leken aan het einde van de eerste periode vermoeid van de lange serie uitwedstrijden. De Stars kwamen dan ook op voorsprong via Jamie Benn. Hij schoot de puck vanaf de linkerkant in de lange hoek langs Quick. De ploeg uit Los Angeles reageerde echter met misschien wel hun beste periode van het seizoen tot nu toe. In de tweede periode hadden de Kings namelijk achttien schoten op doel, de Stars slechts vier. Hieruit werd driemaal gescoord. Smyth maakte de eerste in de powerplay, Williams veranderde de puck van richting voor de 2-1 en Kopitar maakte de 3-1.

De 4-1 in de derde periode was slechts voor de statistieken. Wayne Simmonds schoot de puck in het lege net nadat de Stars goalie Marty Turco naar de bank hadden gehaald voor een extra aanvaller. Dit mocht echter niet baten. Smyth: "We startten goed aan deze road trip, maar vervolgens hadden we een slechte reeks met drie nederlagen. Ik hoop dat deze overwinning aan het einde van de trip ons wat zelfvertrouwen geeft voor de komende thuiswedstrijden."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Dallas StarsLos Angeles Kings1-4
Edmonton OilersVancouver Canucks2-1
New York RangersSan Jose Sharks3-7