[MLB] Yankees, Phillies nemen de leiding

De New York Yankees en de Philadelphia Phillies hebben beide de leiding genomen in hun serie om de kampioenschappen in de American League en de National League.

American League
De Yankees speelden hun eerste twee wedstrijden, tegen de Los Angeles Angels, in barre weersomstandigheden. New York werd getroffen door kou en regen, maar dat kon de heren niet deren. In de eerste wedstrijd, op vrijdag, hadden de Bronx Bombers weinig moeite met de Angels. Achter werper CC Sabathia wisten de Yanks vroeg de leiding te nemen, en die gaf men niet meer uit handen. Hideki Matsui, Alex Rodriguez en Derek Jeter nemen de punten voor hun rekening.

De tweede wedstrijd was aanzienlijk spannender. Hoewel de mannen van Joe Girardi wederom vroeg op voorsprong kwamen, wisten de Angels zich terug te vechten. Nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 eindigde, moest de beslissing vallen in de extra innings. In de elfde inning leken de Angels het beslissende punt te pakken, maar een homerun van Rodriguez bracht de Yankees terug. In de dertiende inning scoorde Jerry Hairston jr. na een fout van de defensie van de Angels en bracht hij de stand in de serie op 2-0 voor de Yankees.

Stand in de serie: Yankees 2 - 0 Angels
ThuisUitUitslag
New York YankeesLos Angeles Angels4-1
New York YankeesLos Angeles Angels4-3
Los Angeles AngelsNew York Yankees
Los Angeles AngelsNew York Yankees
Los Angeles AngelsNew York Yankees
New York YankeesLos Angeles Angels
New York YankeesLos Angeles Angels

National League
In de NL stonden de Phillies tegenover de Los Angeles Dodgers. De serie begon in LA en de Phillies pakten daar een belangrijke wedstrijd. Ibanez en Ruiz sloegen homeruns voor de Phillies en brachten daarmee zes punten op het bord voor de Phils. De Dodgers kwamen deze klap niet meer te boven. Ze revancheerden zich echter in de tweede wedstrijd. Hoewel Philly lang op de winst af leek te stevenen, was het LA dat aan het langste eind trok. Een fout in de defensie van Phildelphia zorgde voor het eerste punt, en André Ethier kreeg vier wijd met volle honken, wat nog een punt binnen bracht. Dat bleek genoeg voor de winst en een gelijkspel in de serie.

Zondagavond stond de eerste wedstrijd in Philadelphia op het programma en hier maakte de Phillies dankbaar gebruik van. Werper Cliff Lee was dominant en kreeg genoeg steun van de slagploeg van de mannen van Charlie Manuel die maar liefst elf punten op het scorebord brachten. Lee stond geen enkel punt af en kreeg zijn tweede winstpartij in de playoffs. De stand in de serie kwam met de winst van de Phillies op 2-1 in het voordeel van de ploeg.

Stand in de serie: Phillies 2 - 1 Dodgers
ThuisUitUitslag
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies6-8
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies2-1
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers11-0
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers
Philadelphia PhilliesLos Angeles Dodgers
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies
Los Angeles DodgersPhiladelphia Phillies

Submitter:  Bron: FOK!sport