Harry Potter niet blij met JK Rowling

Harry Potter bestaat echt! De twintigjarige Brit uit Portsmouth is er echter niet gelukkig om. Iedereen denkt dat ze door Potter voor de gek worden gehouden, en soms wordt Potter zelfs bedreigd.

Tot zijn negende leidde de Brit een normaal leven, tot aan het einde van de vorige eeuw JK Rowling met haar boeken over de tovenaarsleerling op de proppen kwam. Sindsdien staat het leven van Potter op zijn kop. Zo heeft hij al eens mot gehad met de politie en telefoonmaatschappijen. Zelfs een voetbalscheidsrechter dacht dat de jongeman hem in de maling nam.

Bij de eerste ontmoeting met zijn vriendin heeft hij zijn identiteitspapieren moeten tonen omdat ze dacht dat hij haar met een goedkope truuk wilde versieren. "Mijn leven is compleet veranderd sinds de boeken zijn verschenen. Eerst dacht ik dat wel goed was om dezelfde naam te hebben, maar nu lijkt het alsof iemand een vloek over me heeft uitgesproken. De reacties die ik krijg van mensen gaan van grappig tot ronduit agressief", klaagt Potter. "En ja, ik heb alle grappen over mijn toverstok gehoord."