Morgenstond wint Gouden RadioRing 2009

Radioprogramma Morgenstond van Radio NL heeft verrassend de Gouden RadioRing 2009 gewonnen. De Gouden RadioRing wordt gezien als de belangrijkste publieksprijs in radioland. Presentator Marcel de Vries ontving de prijs uit handen van Simone Walraven in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ekstra Weekend en GIEL! (beide 3FM) grepen naast de prijs.

"Dit betekent dat het ondergeschoven kindje van de radio eindelijk volwassen is geworden", aldus De Vries. Een groot aantal Nederlandstalige zangers was van mening dat Morgenstond de radioprijs moest winnen. Onder meer Jannes, Gerard Joling, Jan Keizer en Frans Bauer riepen fans van het Radio NL-programma op om te stemmen op hun favoriet.

De Zilveren RadioSter voor de mannen kwam in handen van Edwin Evers (Radio 538). Hij mag zich de beste radio-dj van het jaar noemen en gaf daarbij Giel Beelen en Gerard Ekdom (beide 3FM) het nakijken. Bij de vrouwen ging de strijd tussen Froukje de Both (Radio 538), Claudia de Breij (3FM) en Sophie Hilbrand (Radio 1). Claudia de Breij kreeg van het publiek de meeste stemmen en ging er met de prijs vandoor.

3FM Serious Request - Het Glazen Huis won het Gouden Radio Oortje, de prijs voor het beste radio-evenement van het jaar. Ze lieten daarbij de Top 2000 van Radio 2 en het Koninginnedagfeest Museumplein van Radio 538 achter zich.