'Discussiërende' piloten vergeten te landen

Meestal komen de vluchttijden redelijk overeen met de geplande reistijd. Eergisteren echter duurde vlucht 188 van North West Airlines van San Diego naar Minneapolis wel erg lang. De piloten hadden een 'ommetje' gemaakt van zo'n 250 kilometer. Daarna keerden ze het vliegtuig, om alsnog op de geplande eindbestemming te landen.

Omdat er gedurende een uur geen radiocontact met het vliegtuig en de verkeersleiding meer te krijgen was, leidde dit tot ongerustheid. Men hield er al rekening mee dat er iets ernstigs met de piloten aan de hand kon zijn, of dat het gekaapt was. De luchtmacht had al vier straaljagers gereedgemaakt om achter het vliegtuig aan te gaan. 

De piloten voerden een merkwaardig excuus aan: ze hadden niets gemerkt vanwege een 'verhitte discussie' die ze met elkaar voerden over het beleid van hun vliegmaatschappij. 

Voorzitter Bill Voss van de onafhankelijke organisatie Flight Safety Foundation, vindt de verklaring van de piloten vreemd: ,,De piloten zeggen dat ze een verhitte discussie hadden. Nou, dat moet dan wel een erg lange discussie zijn geweest", aldus Voss tegen persbureau Associated Press.

Delta Air Lines, de eigenaar van Northwest, heeft de twee piloten op non-actief gesteld en een onderzoek laten instellen. Volgens Wall Street Journal wordt onderzocht of de piloten in slaap zijn gevallen.

Met dank aan MREn voor de submit!