Ivo Opstelten gaat voor TROS werken

Ivo Opstelten, onder andere oud-burgemeester van Utrecht en Rotterdam, gaat voor de TROS werken. Hij wordt het gezicht van het nieuwe programma TROS Regelrecht, maakte de omroep vandaag bekend.

In dit wekelijkse programma gaat Opstelten een team van vier deskundigen leiden die kijkers gaan helpen met sociaal-maatschappelijke problemen. Het ligt in lijn met andere TROS-programma's als Radar, Vermist en Opgelicht?!, waarin de burger en consument ook centraal staan. Regelrecht is vanaf 12 januari op de buis te zien.

De omroep heeft er vertrouwen in dat Opstelten de problemen kan aanpakken die in het programma aan de kaak worden gesteld. "Als burgemeester van Nederland, zoals wij hem noemen, heeft hij veel gezag opgebouwd en kent hij de weg bij de vaak bureaucratische overheden", aldus TROS-directeur Peter Kuipers.

De VVD-politicus heeft veel zin in het programma. "Ik vind het goed dat de TROS in Regelrecht opkomt voor de gewone man. Veel mensen weten niet waar ze met hun probleem terechtkunnen."

Ivo Opstelten naar de TROS  (foto: ANP)