Politie zoekt kamikazefietsers

Als je nu echt stoer wilt zijn, moet je stomdronken op je fiets auto's tegemoet rijden op een provinciale weg. Als je dat dan ook nog door een giechelende vriendin laat opnemen met een mobieltje...nou dan kun je niet meer stuk! Je moet natuurlijk dat filmpje later wel nog even op Youtube zetten.

Zo dachten waarschijnlijk drie jongeren die uit de omgeving van Mijdrecht komen. De politie vindt ze echter niet zo stoer: ,,Deze jongeren kunnen rekenen op onze warme belangstelling,'' zegt woordvoerder Peter Keijzer namens de Utrechtse politie. ,,We overleggen met justitie over de manier waarop we deze zaak zullen afhandelen.''

Op het filmpje, 'Ouwe lullen pullen' genoemd, kun je zien dat twee jongens in kennelijke staat van dronkenschap met elkaar aan het dollen zijn op de provinciale weg N201. Het vermoeden bestaat dat het in de buurt van Mijdrecht is gefilmd. Een giechelend meisje registreert de 'olijke capriolen' van de stoere jongens.

,,Ze zijn duidelijk herkenbaar in beeld, dus kunnen we vermoedelijk wel achterhalen om wie het gaat,'' stelt de politiewoordvoerder.

Met dank aan Viper_74 voor de submit!