'Grote prijsverschillen elektronicazaken'

Voor consumenten kan het de moeite lonen om bij verschillende winkels binnen te lopen bij de aanschaf van elektronica. De prijsverschillen tussen de verschillende ketens in Nederland kunnen lopen tot 20 procent. Dat blijkt uit een prijsonderzoek van de Consumentenbond.

De Consumentenbond keek in september naar de prijzen van elektronica en huishoudelijke apparaten. Internetwinkels zijn buiten beschouwing gelaten, omdat volgens de bond de onderzochte producten nog vaak in gewone winkels worden aangeschaft. Het gaat om digitale camera's, mp3-spelers, televisies, blu-rayspelers, koelkasten, wasmachines en afwasmachines.

Vooral de keten Block komt goed uit de test. Bijna bij alle gepeilde producten is deze keten 3 tot 9 procent goedkoper dan het gemiddelde niveau van de concurrentie.

De Duitse ketens Media Markt en Saturn komen geregeld als goedkoop uit de bus, maar de Consumentenbond wijst erop dat er prijsverschillen bestaan tussen de verschillende filialen. Gemiddeld zijn Media Markt en Saturn niet goedkoper dan andere ketens, aldus de bond.

'Grote prijsverschillen bij elektronicazaken'  (foto: ANP)