Borsato kon TEG nog redden

Marco Borsato heeft verzuimd zijn bedrijf The Entertainment Group (TEG) van de ondergang te redden. Dat schrijft het AD. Volgens het dagblad was Borsato al geruime tijd op de hoogte van de financiële problemen van zijn bedrijf.

Het dagblad baseert haar conclusies op verklaringen van bronnen, e-mailverkeer van de bedrijfstop van TEG en vertrouwelijke documenten, waar het AD inzage in had. Eric Keijzer, Borsato's advocaat, bevestigt dat er een laatste reddingsmogelijkheid was. "Maar Marco kon de last van TEG niet in zijn eentje dragen. Menselijk gezien was dat onmogelijk."

Borsato stelt dat hij pas vorige maand te horen kreeg hoe groot de problemen bij TEG waren. Nu blijkt echter dat hij op 28 mei al per e-mail op de hoogte is gesteld van een nakend faillissement van de Belgische afdeling van TEG. Begin dit jaar spraken de eigenaren van TEG al met een viertal investeerders. "Toen constateerden we al dat het bedrijf een zieke patiënt was. Niet opereren zou onherroepelijk tot de dood hebben geleid," stelt een van hen.

Tot nu toe leek Guus Meeuwis verantwoordelijk voor de ondergang van TEG. Op zondag 13 september verliet hij het zinkende schip met zijn lucratieve 'Groots met een zachte G'-concerten. Daardoor zou een investeerder zijn afgehaakt. Betrokkenen verklaarden aan het AD dat die investeerder ook bereid was geweest in een TEG met alleen Borsato als sterartiest te investeren. Borsato zou hier niet op ingegaan zijn, volgens een intern rapport. Daarop werd uitstel van betaling aangevraagd en op 22 september werd TEG failliet verklaard.