Agent jat ondergoed meisje tijdens onderzoek

De politie van het Japanse Hyogo heeft vandaag een 26-jarige collega opgepakt. De man wordt ervan verdacht maar liefst 25 slipjes te hebben gestolen tijdens een huisbezoek.

Het veertienjarige slachtoffer belde afgelopen zaterdag met de politie nadat ze een vreemde man bij haar huis had gesignaleerd. Agent Hiroki Miyamoto nam het telefoontje aan en ging gelijk op onderzoek uit in de woning van het meisje. Tijdens het onderzoek waren alleen het meisje en haar dertienjarige zusje aanwezig.

's Avonds wilde het meisje na het baden een schoon slipje aantrekken, tot ze ineens in de gaten kreeg dat al haar ondergoed was verdwenen. Haar moeder belde hierop gelijk de politie.

Volgens een politieverklaring had Miyamoto tijdens het onderzoek aan het meisje gevraagd of hij even in haar slaapkamer een telefoontje mocht plegen met het politiebureau. Het meisje zag er geen kwaad in en liet de agent met een tas naar haar kamer gaan.

De opgepakte agent ontkende eerst alle betrokkenheid. Later draaide hij bij en gaf toe het ondergoed te hebben gestolen. Hij zei de onderbroekjes te hebben weggegooid toen hij inzag dat hij zou kunnen worden betrapt.