'Corrigerende tik geen probleem'

Twee derde van de jongeren vindt dat een corrigerende tik moet kunnen. Driekwart heeft zelf wel eens een tik mogen ontvangen. Dit blijkt uit een onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag.

Omdat volgens onderzoek van het Ministerie van Jeugd en Gezin blijkt dat veel ouders twijfelen over de opvoeding van hun kinderen, vroeg Top-X 1750 jongeren naar hun opvoeding. De jongeren blijken daar erg tevreden over. Hun ouders krijgen maar liefst een 7,9 als rapportcijfer. Driekwart geeft aan dat hun opvoeding precies goed was. Niet te streng en niet te soft. De meisjes stellen iets strenger opgevoed te zijn dan de jongens.

Ouders de baas in huis
Beide ouders zijn de baas in huis. Dat stelt althans de helft van de ondervraagde jongeren. Twintig procent zegt dat moeder de broek aan heeft en slechts veertien procent van de jongeren verklaart dat hun vader thuis de baas is.

Twee derde van de jongeren geeft aan dat een 'opvoedkundige tik' wat hen betreft geen probleem is. Vooral jongeren boven de achttien geven aan geen moeite met een dergelijke tik te hebben.

EénVandaag bezocht vanavond een opvoedpoli waar ouders advies en opvoedcursussen krijgen. Slechts een op de tien deelnemers is van mening dat zijn ouders ook zo'n cursus zouden moeten doen. Driekwart van de ondervraagden vindt een opvoeddiploma voor ouders flauwekul.