Moslimsite bedreigt Dewinter met dood

Naar aanleiding van doodsbedreigingen aan het adres van Filip Dewinter op de Nederlandse moslimwebsite www.ansaar.nl, is de Nederlandse overheid gevraagd hiertegen stappen te ondernemen. Op de website heeft men het over het hoofd van Dewinter, dat 'moet afgehakt worden' en er staan ook opmerkingen in de trant van: 'dood aan deze kaffer'. Een tekst in het Arabisch meent dat Dewinter berouw moeten tonen of anders zal hij het met zijn leven moeten bekopen.

Minister van Justitie Hirsch Ballin heeft naar aanleiding van deze bedreigingen een brief van Dewinter gekregen. Het verzoek is om maatregelen te nemen tegen deze website. "Ik veronderstel dat deze teksten in Nederland even strafbaar zijn als in België", aldus de woordvoerder van Dewinter, "Wij nemen dit serieus. Helaas zijn in jullie land al eerder slachtoffers gevallen van moslimterreur. Daarom moet dit soort uitingen zo snel mogelijk aangepakt worden."

Justitie neemt de zaak hoog op en vertelde gisteren dat Dewinter zo snel mogelijk een antwoord zal kunnen verwachten op zijn brief. Het Vlaams Belang heeft al meerdere bedreigingen doorstaan en vorig weekend kreeg het secretariaat nog een brief met wit poeder. Of dit poeder schadelijk is, wordt nog onderzocht.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit!