Bejaardenhuis voor olifanten in Thailand

Bejaarde olifanten kunnen in Thailand voortaan gaan genieten van hun verzorgde oude dag. In de provincie Lampang in het noorden van Thailand komt een opvang waar de dikhuiden kunnen blijven tot ze hun laatste adem uitblazen. Dat meldde de Bangkok Post vandaag.

Het voor zover bekend eerste bejaardenhuis voor olifanten gaat 21 november open. Rond het pand zijn verschillende gewassen aangeplant, die uiteindelijk op het menu van de dieren komen te staan. Kruiden, gras, bananen- en ananasbomen moeten zorgen voor volle buiken. Er is ook een riviertje waar de grijze kolossen kunnen drinken en zich kunnen wassen.

Niet alleen oude, maar ook gehandicapte olifanten kunnen in de opvang terecht. Er is ruimte voor tweehonderd olifanten; dertig plaatsen zijn al ingevuld. Onder de bewoners is de 72-jarige blinde olifant Mae Hong Son en de 53-jarige Pang Bua-Kam, die recent werd gered in Bangkok.

In Thailand leven naar schatting vierduizend olifanten. De helft van deze dieren leeft in het wild. De andere helft wordt veelal ingezet voor bosbouw.