'Deeltjesversneller gesaboteerd door tijdreizigers'

Het wil maar niet lukken met de Large Hadron Collider (LHC). De gigantische deeltjesversneller in de buurt van Genève is namelijk telkens defect. Wetenschappers hebben al een vermoeden wie erachter het falen van de LHC zit. Het ding wordt namelijk vanuit de toekomst gesaboteerd.

Volgens een bizarre science fictiontheorie van de Deense natuurkundige dr. Holger Bech Nielsen en Dr Masao Ninomiya uit Japan heeft het opstarten van de deeltjesversneller vertraging opgelopen door de natuur, die probeert te voorkomen dat men ooit het ongrijpbare Higgs-boson, of 'God-deeltje' te pakken weet te krijgen. Ze beweren dat hun berekeningen bewijzen dat 'de natuur terugrimpelt in de tijd' om de LHC uit te zetten voordat deze het Higgs-deeltje kan maken, als een reiziger die teruggaat in de tijd om zijn grootvader te doden.

"God heeft een hekel aan het Higgs-boson, en doet pogingen om de zoektocht te saboteren", beweert Dr Nielsen in een ongepubliceerd essay. "Het is een paradox om terug te gaan in de tijd en je opa te vermoorden, maar natuurkundigen zijn er over eens dat er geen paradox is als je terugreist in de tijd om te voorkomen dat hij onder een bus komt",  schreef Dannis Overbye in de New York Times. "In het geval van het Higgs-deeltje en de Collider, is het alsof er iets teruggaat in de tijd om het heelal te redden voor het onder een bus komt."

De deeltjesversneller is een miljarden verslindend, wetenschappelijk project waaraan ook ons land deelneemt. Na een bouwperiode van ruim twintig jaar, werd hij eind vorig jaar getest. Hij raakte echter direct oververhit. De reparatie heeft een jaar geduurd, en men verwacht dat ze hem volgende maand weer kunnen opstarten.


Terminator-LHC: 1-0