'Ballonvaart Colorado was publiciteitsstunt'

Het verhaal over de heliumballon die donderdag door het luchtruim van het Amerikaanse Colorado vloog was een publiciteitsstunt. Het echtpaar dat iedereen deed geloven dat hun zesjarige zoontje in de ballon zat, zal worden vervolgd. Dat heeft de politie in de Amerikaanse staat gisteren bevestigd.

Volgens sheriff Jim Alderden is de hele zaak in scène gezet. "Wij zijn gemanipuleerd door het gezin en de media is gemanipuleerd door het gezin." Volgens Alderden waren de ouders Richard en Mayumi Heene, die elkaar ooit hebben ontmoet tijdens acteerles in Hollywood, mogelijk uit op een contract voor een eigen realityshow.

De ouders zijn vooralsnog niet gearresteerd. Ze riskeren een aanklacht wegens een valse melding bij de politie, poging tot beïnvloeding van een ambtenaar, samenzwering en het op het verkeerde pad brengen van een minderjarige. Volgens Alderden wisten alle drie de kinderen van het echtpaar dat het om een stunt ging, maar door hun leeftijd komen zij er zonder aanklacht van af. De oudste zoon is 10 jaar oud.

De vader van het gezin ontkent overigens nog steeds dat het om een mediastunt zou gaan.