Irriterende vloeistof op strand Terschelling

Op het strand van Terschelling zijn drie tankcontainers en een aantal vaten met een licht irriterende vloeistof aangespoeld. Volgens het Kustwachtcentrum zijn ze afkomstig van het vrachtschip Dirhami dat eergisteren in zwaar weer tien containers verloor op de Noordzee. De materialen zijn gisteren op het strand terechtgekomen en inmiddels geborgen.

Het Kustwachtcentrum, Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio Friesland sluiten niet uit dat de komende dagen nog meer tankcontainers en blauwe vaten aanspoelen op de Waddeneilanden. Volgens de instanties is de irriterende vloeistof niet nadelig voor het milieu en levert ze geen gevaar op voor de volksgezondheid. Mensen die de spullen aantreffen, wordt toch aangeraden voorzichtig te zijn en de Centrale Meldpost Waddenzee te bellen (0562-443100).

Behalve de vloeistof zijn ook twee containers met computerapparatuur en verpakkingsmateriaal aangespoeld op Terschelling. Deze containers zijn inmiddels ook verwijderd.

Rijkswaterstaat en het Kustwachtcentrum voeren de komende dagen inspectievluchten uit om de situatie op de wadden in de gaten te houden.