Man vermoordt zwangere dochter

Een Jordaanse man is vandaag opgepakt wegens moord op zijn dochter en haar ongeboren kind. De vader bracht zijn 22-jarige dochter om het leven omdat ze in verwachting was zonder te zijn getrouwd.

"De jonge vrouw ging gisteren met haar vader mee naar de dokter omdat ze te kampen had met ernstige buikkramp", laat een politiewoordvoerder weten. "Iedereen was stomverbaasd dat ze zes maanden zwanger bleek te zijn."

"Op de terugweg stak de man zijn dochter 25 keer met een zwaard in haar buik. Hiermee vermoordde hij direct zowel zijn dochter als zijn ongeboren kleinkind." De vader heeft de moord, die plaatsvond in de Jordaanvallei, inmiddels bekend. "Zijn broer wordt ook beschuldigd van moord met voorbedachten rade, terwijl het vriendje van het slachtoffer voor zijn eigen bescherming in hechtenis wordt gehouden."

Ofschoon moord in het islamitische land doorgaans wordt beloond met de doodstraf, zal vaderlief zijn straf helaas wel ontlopen. Eerwraak wordt namelijk vaak als verzachtende omstandigheid beschouwd, waardoor de man een lichte straf zal krijgen.