May Groos klaar voor Elite Model Look

De 15-jarige May Groos uit Luyksgestel (Noord-Brabant) zet vandaag haar beste beentje voor tijdens de internationale finale van de Elite Model Look in China. Op de slotdag van de mondiale modellenwedstrijd in de Chinese stad Sanya dingen 67 jonge deelneemsters mee naar een internationaal modellencontract.

Groos vertegenwoordigt Nederland. Ze verblijft al anderhalve week op het Hainan Island om zich voor te bereiden op de wedstrijd, die om 14.00 Nederlandse tijd begint. Als Groos de top 15 haalt, keert ze woensdag weer terug naar Nederland. Eindigt zij lager, dan eindigt vandaag haar Chinese avontuur.

Het jonge Nederlandse model werd zaterdag 26 september gekozen uit 21 deelneemsters tijdens het Young Talent Gala in het Amsterdamse Muziekgebouw aan het IJ. Aan deze nationale finale gingen drie castingdagen vooraf in Leeuwarden, Amersfoort en Amsterdam.

In deze steden werden ongeveer 350 meiden beoordeeld op persoonlijkheid, doorzettingsvermogen, vaardigheden, houding en uiteraard op natuurlijke schoonheid. Daarna volgde een halve finale in de hoofdstad, waarvoor 77 overgebleven meiden verschillende workshops volgden, van catwalktraining tot haar- en fotoworkshops.