Politie:'Ballonjongetje' geen mediastunt

Het verhaal over het Amerikaanse jongetje Falcon Heene, van wie werd gevreesd dat hij in een op drift geraakte heliumballon zat, was volgens de politie geen mediastunt. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het gezin, dat de beschuldigingen ontkent, de waarheid spreekt. Dat meldden Amerikaanse media vandaag.

De rondvliegende ballon zorgde in de Verenigde Staten voor grote ophef. Helikopters volgden de ballon, terwijl autoriteiten studeerden op een manier om het gevaarte veilig aan de grond te krijgen. Na een zachte landing op een grasveld werd het jongetje niet aan boord aangetroffen.

Uiteindelijk bleek dat de 6-jarige Falcon zich had verstopt in een doos bij hem thuis in Fort Collins, Colorado. In een CNN-reportage vraagt vader Richard zijn zoon waarom die niet reageerde toen zijn ouders hem riepen. "Maar jullie zeiden dat we dit deden voor de show", antwoordt de jongen. Die opmerking deed veel mensen geloven dat er iets niet aan de haak was. Ten onrechte dus, volgens de politie die het onderzoek overigens nog moet afronden.

Twee dagen geleden hield de wereld, inclusief vele FOK!users, zijn adem in toen bekend werd dat een zesjarige jongen in een zelfgebouwde ballon kilometershoog boven Colorado vloog.  Uiteindelijk bleek de ballon leger dan de kluis van Al Capone.