Dode vrouw verkoopt klysma's op Facebook

Toen Shelby Breimer uit Truro, in de Canadese provincie Nova Scotia, haar moeders Facebook-profiel wilde checken, deed ze een vreemde ontdekking. Haar moeder prijst op de netwerksite een middeltje aan om je darmen te reinigen. Erg knap, want Shelby's moeder is helaas negen maanden gelegen gestorven aan de gevolgen van borstkanker.

Het vijftienjarige meisje is ervan overtuigd dat iemand haar moeders profiel heeft gekaapt. "Ik vond het echt eng te weten dat ze gewoon kunnen doen wat ze willen met haar pagina", vertelt het geschokte meisje. "Ik bedoel, het was een schok om het zo te zien."

Shelby keek onlangs op het Facebook-profiel en zag dat haar status was bijgewerkt. Volgens het profiel zou moeder Helen Breimer enorm zijn afgevallen na het product CleanseProX te hebben gebruikt. Een soort klysma, bedoeld om je darmen te reinigen, aangeprezen door een Chinees bedrijf.

Het meisje heeft haar beklag gedaan bij Facebook maar niemand was bereid te reageren. Hierop besloot ze zelf in te loggen onder haar moeders account om de advertentie te verwijderen. Het meisje is dankzij deze ervaring nu op haar hoede over wat ze op internet zet. "Het is schokkend. Als je er iets op wil zetten, denk je voortaan wel twee keer na."