Politie vraagt tips verdwenen vice-consul

De politie van Curaçao heeft dit weekend in een speciale televisieuitzending de bevolking om tips gevraagd over de verdwenen Amerikaanse vice-consul James Hogan. Uit de uitzending komt naar voren dat nog veel onduidelijk is over waar Hogan naar toe ging toen hij op 24 september om elf uur 's avonds te voet van huis vertrok.

Een dag later werd aan de Caracasbaai, aan de oostkust van het eiland en vele kilometers van zijn huis, zijn netjes opgevouwen broek met sokken en schoenen gevonden. Er werd ook een flink keukenmes gevonden. Aan de broek en het mes zaten bloedsporen, die na onderzoek van Hogan bleken te zijn. In het water werd later zijn mobiele telefoon gevonden.

De afgelopen weken is er op Curaçao naarstig naar de vice-consul gezocht, waarbij ook medewerkers van de FBI en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken betrokken waren.

Nederland ondersteunt het onderzoek met militairen en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut. Momenteel vindt er geen onderzoek meer plaats in de buurt van de Caracasbaai.