PatiŽnte daagt Dr. Phil voor rechter

Een oud-patiënte van Dr. Phil sleept de televisiepsycholoog voor de rechter omdat hij haar gehersenspoeld en aangerand zou hebben. Dat meldde showbizzblad People vandaag.

Shirley Rae Dieu (56) beschuldigt de talkshowhost onder meer van opsluiting, hersenspoeling en aanranding. Opvallend detail is dat de vrouw haar eigen advocaat is in de zaak.

De vrouw zou tegen haar wil in een kamer vastgezet zijn, waar ze naar een naakte man moest kijken. Dr. Phil zou bovendien na een van de sessies haar linkerborst hebben aangeraakt. Alsof dat nog niet genoeg was hersenspoelde Dr. Phil haar. De vrouw moest naar bewerkte video-opnamen kijken van zichzelf, waaruit ze naar eigen zeggen heel anders naar voren kwam dan ze eigenlijk is. Daardoor hield ze aan de sessies met Dr. Phil meer klachten over dan ze al had.

De psycholoog die in het dagelijks leven Phil McGraw heet, doet de beschuldigingen af als ongefundeerd: "Mevrouw Dieu deed vrijwillig mee en vertelde haar persoonlijke verhaal met hoop om haar problemen te overwinnen." Shirley Rae Dieu klaagde eerder een ziekenhuis aan dat haar niet goed behandeld zou hebben.

Dr. Phil voor rechter gedaagd  (foto: ANP)