Schoenen Imelda gered in overstroomd Manilla

Een Filipijnse suppoost heeft er met zijn doortastend optreden voor gezorgd dat de schoenencollectie van de voormalige first lady Imelda Marcos niet in het water is verdwenen. Dat heeft de burgemeester van de Filipijnse hoofdstad Manilla gezegd, aldus media in het Oost-Aziatische land vandaag.

De suppoost bracht de tweehonderd schoenen naar een verdieping van het Marikina schoenenmuseum in Manilla, kort voordat de begane grond van het pand onderliep. Burgemeester Marides Fernando zei dat binnenkort wel wordt gekeken wat er met de tentoongestelde schoenen moet gebeuren. "De door de overstromingen getroffen families hebben vooralsnog onze prioriteit", aldus Fernando.

Grote delen van Manilla staan na zware regenval door de tropische storm Ketsana en de tyfoon Parma onder water. Het natuurgeweld heeft in de afgelopen weken in de Filipijnen ruim driehonderd levens geëist.

Imelda Marcos was de vrouw van wijlen dictator Ferdinand Marcos. Het echtpaar Marcos vluchtte in 1986 het land uit. Tijdens het bewind van haar man zou Imelda ruim drieduizend paar schoenen hebben vergaard.