Advocaat: Neuroloog nog niet verhoord

Advocaat Frank van Gaal van neuroloog Ernst J.S. is verbaasd over het moment waarop justitie zijn cliënt strafrechtelijk gaat vervolgen. "Mijn cliënt is nog niet eens verhoord door justitie, terwijl hij daar welwillend tegenover staat. Heel bijzonder in een strafzaak", aldus Van Gaal.

Volgens Van Gaal staat justitie formeel in haar recht om een cliënt die strafrechtelijk wordt vervolgd niet te horen, maar volgens hem gebeurt dat meestal als een verdachte zich beroept op zijn zwijgrecht. "Dat is in dit geval niet aan de orde. Het OM stelt vervolging in op basis van tientallen aangiften en ander materiaal, maar het lijkt mij vooral ook voor de slachtoffers belangrijk wat Ernst J.S. persoonlijk verklaart. Mijn cliënt wacht met spanning dat verhoor af."

Verder vindt Van Gaal het opmerkelijk dat justitie voorlopig nog geen dood door schuld ten laste heeft gelegd, maar alleen mishandeling. Afgelopen weken kwamen nabestaanden in de publiciteit die zeggen dat hun verwant is overleden als gevolg van een onjuiste diagnose en behandeling door de neuroloog.
Submitter:  Bron: ANP