Geile mannen zoeken naar Zweedse vrouwenstad

Een hoax in een Chinese krant heeft geleid tot een grote internetzoekactie. Miljoenen Chinezen zijn op zoek naar Chako Paul City. De Zweedse stad zou namelijk alleen bestaan uit vrouwen, die alle 25.000 lesbisch zijn.

De stad zou in 1820 zijn gesticht in de bossen van noordelijk Zweden door een rijke mannenhaatster. Twee blonde vrouwen zouden de stad, met zelfs een eigen middeleeuws kasteel, beschermen tegen de komst van mannen.

De mythe is verspreid door Chinese media. Miljoenen geile Chinezen speuren nu heel internet af om te zien hoe ze in de stad kunnen komen. Zelfs het dreigement dat ze halfdood zullen worden geslagen bij het betreden van Chako Paul City kan hen er niet van weerhouden de zoektocht voort te zetten.

"Ik heb geen idee hoe dit verhaal is ontstaan, maar het is niet waar", verzekert woordvoerder Claes Bertilson van de Zweedse plaats. "Met ruim 25.000 inwoners zou het een van de grootste plaatsen van noord-Zweden zijn. Het lijkt me sterk dat je zoiets ruim 150 jaar geheim kunt houden."

Per Wilhelmsson van de plaatselijke VVV heeft het verhaal nog niet eerder gehoord. Hij ontkent echter dat het een publiciteitsstunt is. "Onze toerisme-industrie doet het prima. We vallen onder de best bezochte gebieden van noordelijk Zweden", verzekert hij.