Bestuurder 'dodenauto' zat te dollen

Het ongeluk van afgelopen weekend in Wassenaar was te wijten aan 'dollen' door de 18-jarige bestuurder. Saskia Koster en Hidde Groen, beiden in de achterbak van de Volvo, overleden bij dit ongeluk.

Overlevende inzittenden vertelden De Telegraaf hoe de bestuurder met Saskia en Hidde aan het dollen was. Expres zouden er scherpe bochten zijn gemaakt, zodat zij dan alle kanten opvlogen in de kofferbak.

Ooggetuigen zagen dat de auto vreemde manoeuvres maakte, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hierbij schampte het voertuig een lantaarnpaal, sloeg over de kop en kwam ondersteboven op de andere weghelft tot stilstand. De bestuurder had slechts een maand zijn rijbewijs.

In de Stationwagon bevonden zich nog vijf anderen, allen 18 jaar, die bij deze roekeloosheid gewond raakten. De bestuurder uit Wassenaar is na een bloedtest op alcohol opgesloten, meldt de politie.


Er werden zeven ambulances en een traumahelikopter ingezet. Koster overleed ter plekke aan haar verwondingen terwijl Groen zwaargewond naar een ziekenhuis werd vervoerd, waar hij later alsnog omkwam. De andere inzittenden werden naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Naar omstandigheden maken zij het redelijk, volgens de politie. 


De burgemeester van Wassenaar, Jan Hoekema, sprak met de getroffen families: "Dit hakt er enorm in. In enkele seconden zijn de levens van een paar gezinnen totaal verwoest."

Met dank aan gohan16 voor de submit!