Anjema en Grinham door in Hong Kong

Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham zijn in Hong Kong doorgedrongen tot de tweede ronde van de Hong Kong Open 2009. Beide squashers wonnen tijdens het prestigieuze squashkampioenschap hun openingsduel in straight games.

Anjema kende in Omar Mosaad op papier een lastige tegenstander. Een aantal maanden geleden won de 26-jarige Nederlander tijdens een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour nog maar nipt van de lange Egyptenaar, die bekend staat om zijn fysieke spelstijl. Dit keer was de linkshandige Hagenaar vanaf het begin van de partij bij de les, waardoor hij nooit echt in de problemen kwam. Het werd 11-8, 11-7 en 11-8. In de volgende ronde stuit de als elfde geplaatste Anjema wederom op een Egyptenaar. Morgen is Karim Darwish, de mondiale lijstaanvoerder, zijn tegenstander.

Net als haar landgenoot had de 31-jarige Grinham slechts drie games nodig om zich bij de laatste zestien te scharen. De nummer twee van de plaatsingslijst had het echter niet gemakkelijk tegen Elise Ng. Dit had echter meer te maken met het feit dat de Europees kampioene een griepvirus onder de leden heeft, dan met de tegenstand die de Hongkongse qualifier bood. Al hoestend, proestend en naar adem snakkend sloeg Grinham een 11-8, 11-8 en 11-5 uitslag op het scorebord. Of en zo ja tegen wie de Nederlandse morgen weer in actie komt, is nog onduidelijk.

Orla Noom kon haar goede reeks van de afgelopen week geen vervolg geven. Tegen de Engelse Alison Waters had de 23-jarige Hoofddorpse weinig in te brengen. Het werd 11-4, 11-5 en 11-3 voor Waters, die in Hong Kong als vierde is geplaatst.

Submitter:  Bron: FOK!sport