'Ook Birmingham City wil Zenden contracteren'

Boudewijn Zenden is de laatste weken veel in het nieuws vanwege een komende transfer. De Nederlander is momenteel op proef bij Sunderland en lijkt daar een contract te kunnen gaan tekenen. Birmingham City zou echter ook hebben laten weten de linkspoot graag aan zich te willen binden.

De trainer van Birmingham, Alex McLeish, heeft aangegeven zo snel mogelijk met de zaakwaarnemer van Bolo, Pierre Zenden, te willen praten. Voorlopig komt het er nog niet van om een gesprek met The Blues te plannen. "We zijn momenteel te gast bij Sunderland, dan is het niet netjes tegelijkertijd met een andere partij te praten[i]", zegt Zenden senior. "[i]Dat kunnen we altijd nog later deze week doen. Maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat dat gaat gebeuren. Boudewijn zelf heeft een heel goed gevoel bij Sunderland."

Steve Bruce, manager van The Black Cats, is behoorlijk gecharmeerd van Zenden's kwaliteiten tot nu toe. De 33-jarige middenvelder heeft afgelopen week een stageperiode gehad en krijgt ook komende week weer de mogelijkheid om zich te bewijzen. Het zit er dik in dat de Maastrichter een verbintenis gaat tekenen in het Stadium of Light. "Ik weet zelf niets van een contractvoorstel, daarover is nog helemaal niet gesproken", laat Zenden Voetbal International weten. Wel het geval is dat beide partijen zeer tevreden over elkaar zijn.

"Wél is het zo dat zowel Sunderland als ik zeer tevreden zijn over de stage tot nu toe, maar we hebben dat nog niet officieel naar elkaar toe uitgesproken. Maar de signalen zijn goed en het zou dus zomaar kunnen dat ik zaterdag tegenover mijn oude cluppie sta", aldus de oud-speler van onder FC Barcelona, PSV, Chelsea en Middlesbrough.