Bouma had het moeilijk na enkelbreuk

Wilfred Bouma is na een lange revalidatie terug bij zijn club Aston Villa. De verdediger raakte in 2008 zwaar geblesseerd en moest sindsdien revalideren. De eerste dagen na zijn zware blessure, waren de ergste dagen in het leven van de Nederlander.

"Keer op keer zag ik mijn enkel in een stand van 45 graden staan", vertelt de ex-PSV'er aan ELF Voetbal. "Ik kreeg het maar niet uit mijn hoofd. De eerste dagen dat ik thuis doorbracht na de operatie ging ik dood van de pijn." In het Intertotoduel met het Deense Odense BK, brak hij zijn enkel. Hij heeft lange tijd gerevalideerd en kreeg ook nog eens te maken met een terugslag. "Een second opinion na enkele wedstrijdjes met het beloften team wees uit dat er nog botstukjes in mijn enkel zaten. Hierdoor kon ik opnieuw beginnen met revalideren."

Bouma zelf verwacht en hoopt dat een selectieplaats voor hem eindelijk weer weggelegd is komend weekeinde. Dan komt Chelsea op bezoek en kan de 31-jarige linkspoot zijn rentree gaan maken. Hij moest het de laatste tijd vooral minuten maken bij de beloften van Villa.