[NBA] Uitslag pre-season dag 1

Het duurt nog precies 19 dagen voordat het officiële NBA-seizoen 2009/2010 gaat beginnen maar gisteravond zijn de eerste pre-seasonwedstrijden gespeeld. Vooral de nieuwe spelers krijgen speeltijd van de verschillende coaches om zo wedstrijdritme op te doen.

Er stonden acht wedstrijden op het programma waaronder ook de Los Angeles Lakers tegen de Golden State Warriors. De Lakers, die dit jaar hun kampioenschap mogen verdedigen, hebben weinig veranderingen in het team. Trevor Ariza ging niet akkoord met het contract dat hem werd aangeboden maar in plaats daarvan kwam Ron Artest over van de Houston Rockets.

Artest kreeg gisteravond 23 minuten speeltijd en scoorde twaalf punten. Topscorer voor de Lakers was Andrew Bynum. De center, die dit jaar maar liefst twaalf miljoen dollar salaris zal ontvangen, was goed voor 24 punten en vijf rebounds. Kobe Bryant moest genoegen nemen met 22 punten in de wedstrijd. Pau Gasol, die eerder deze maand Europees kampioen werd met Spanje, scoorde elf punten en pakte acht rebounds.

Bij de Warriors was Anthony Morrow de topscorer met 25 punten. De rappe guard die van Georgia Tech is overgekomen hield de ervaren Derek Fisher en Shannon Brown bezig maar beide heren van de Lakers konden hem onder controle houden. Verder scoorde Anthony Radolph achttien punten. De power forward van Louisiana State maakte een goede indruk in de wedstrijd. De overwinning ging echter naar de Lakers. De eindscore bleef uiteindelijk steken op 118-101. Doordat de tegenstanders van de Purple and Gold meer dan 90 punten scoorden, waren er geen gratis taco’s voor het publiek.

Uitslagen eerste dag pre-season

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersGolden State Warriors118-101
Sacramento KingsPortland TrailBlazers86-89
Houston RocketsBoston Celtics96-90
Memphis GrizzliesOklahoma City Thunder99-91
Detroit PistonsMilwaukee Bucks113-104
Orlando MagicMiami Heat90-86
Atlanta HawksNew Orleans Hornets108-102
Toronto RaptorsPhildelphia Sixers79-84