Aanvoerder Peru wil Argentinië pijn doen

Nolberto Solano, aanvoerder van het nationale elftal van Peru, hoopt dit weekend de slechterik te worden die het Argentinië van Diego Maradona op de rand van uitschakeling voor het WK voetbal in 2010 brengt.

Beide landen treffen elkaar komend weekend in de CONMEBOL-zone van de WK-kwalificatiereeks. Solano verklaarde tijdens een persmoment voorafgaand aan het duel dat hij de Argentijnen pijn hoopt te kunnen doen, aldus De Telegraaf. Wel voegde de voormalig speler van onder meer Newcastle United eraan toe dat "als de Argentijnen het WK halen, zij wel tot de favorieten behoren voor de wereldtitel."

Peru zat Argentinië in het verleden al eens dwars tijdens een WK-kwalificatiereeks. In 1969 betekende een gelijkspel plaatsing voor Peru en uitschakeling voor de Argentijnen. Het was voor het laatst dat het land ontbrak tijdens het mondiale eindtoernooi.

Argentinië, dat momenteel vijfde staat in de Zuid-Amerikaanse reeks, moet zaterdag eerst van Peru winnen en woensdag vervolgens Uruguay verslaan om in de race te blijven voor een WK-ticket.