Grote verschillen volleybalteams in Supercup

Tijdens een persbijeenkomst in het Omnisport in Apeldoorn vandaag bleek dat de vier volleybalteams die zondag om de Supercup spelen er zeer verschillend voor staan.

Op zondag 11 oktober spelen om 13:30 uur Zadkine Rotterdam.Nesselande en sv Dynamo Apeldoorn tegen elkaar bij de heren. Om 16:00 uur strijden TVC Amstelveen en Dros/Alterno bij de dames om de eerste prijs van het seizoen.

Redbad Strikwerda, trainer/coach van Dynamo, gaf aan weinig zorgen te hebben. "De verwachting is dat we de Supercup net als vorig jaar weer gaan winnen. We hebben de kern van ons team weten te behouden. Deze kern is aangevuld met talentvolle jonge spelers die in de toekomst op de internationale velden in actie kunnen komen."

Mathijs Mast, diagonaalspeler van Dynamo, vindt het een leuke groep: "We hebben leuke, jonge spelers. Daardoor is de sfeer anders dan vorig jaar. Iedereen is heel fanatiek en er wordt keihard getraind."

Bij Zadkine Rotterdam.Nesselande is het een ander verhaal. Trainer/coach Albert Cristina heeft op dit moment een selectie van negen spelers. "Nico Freriks moet nog de laatste dingen regelen in Polen. Zijn contract moet nog worden ontbonden. Ook met Jochem de Gruijter moeten we de laatste dingen regelen. We zijn eveneens bezig met Stanislav Sotak als tweede spelverdeler die vorig jaar nog bij Dynamo speelde."

"Ik ben niet in een gespreid bedje terecht gekomen. Ik kwam echt met de voeten in de modder. Nu moeten we proberen daaruit verder te komen. Het ziet er wel goed uit. Als we blessurevrij blijven, kunnen we om de bovenste plaatsen meespelen. Ook zondag hebben we zeker kansen om de Supercup te winnen", aldus Cristina.

Bij de dames was de selectie van Dros/Alterno al redelijk snel compleet. "Een aantal speelsters kwam later vanwege toernooien met Jong en Jeugd Oranje", aldus trainer/coach Matt van Wezel. Over de kansen zei hij: "Dit is het moment van dit seizoen om van TVC Amstelveen te winnen. We spelen thuis, zijn al lang bezig, er zal veel Alterno-publiek zijn en we hebben niets te verliezen."

Zijn aanvoerster Nicole Koolhaas hoopte op veel Apeldoornse fans. "De toeschouwers vertrekken in een groene mars vanaf de Alterno-hal, dus dat zal wel goed komen."

Chris Gonzalez, de Amerikaanse trainer/coach van TVC Amstelveen, had het in de voorbereiding een stuk lastiger. "Onze voorbereiding is niet ideaal want we hebben de afgelopen tijd maar met zes speelsters getraind. Vanaf morgen zijn we pas compleet, want dan komen de dames van het nationaal team terug."

Ook Floortje Meijners gaf aan dat de voorbereiding lastig was. "We hebben heel fanatiek getraind. Chris wist iedere keer weer een bijzondere training neer te zetten. We hebben slechts twee oefenwedstrijden gespeeld. Onze prestaties zijn dus lastig meetbaar. We zijn erg gemotiveerd om zondag te laten zien wat we kunnen."

Submitter:  Bron: FOK!sport