Douglas denkt niet aan Oranje

Douglas vormt momenteel één van de steunpilaren van het succesvolle elftal van FC Twente. De Braziliaan is de rots in de branding van de Tukkerse defensie en oogst veel bewondering met zijn speelstijl.

Er gaan zelfs al stemmen op dat Douglas genaturaliseerd zou moeten worden tot Nederlander, zodat hij kan worden geselecteerd door bondscoach Bert van Marwijk. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de jonge verdediger aan dat hij zich momenteel niet bezighoudt met deze vraag, maar dat hij een naturalisatie niet bij voorbaat uitsluit.

"Ik heb die verhalen gehoord, maar het is voor mij op dit moment geen issue. Pas als de vraag er komt, zal ik erover nadenken", aldus Douglas, die blijft dromen van het Braziliaanse nationale elftal, de Selecao. "Maar de concurrentie is moordend. Diego, Ronaldinho, Grafite: ze doen niet eens mee."

Ook in de verdediging lopen veel sterke spelers rond. Douglas: "Juan is de beste, maar Naldo, Luisao en Lucio zijn ook geweldenaars. Aan hen durf ik me nog niet te spiegelen. Misschien over een paar jaar wel, de tijd zal het uitwijzen."

Voorlopig speelt Douglas nog bij FC Twente, sinds afgelopen weekend de koploper van de Eredivisie. De verdediger heeft een contract tot medio 2012 in Enschede en wil deze verbintenis uitdienen. "Dat is echt mijn intentie", vertelt de Braziliaan.

"Ik ben hier zeer tevreden, kan alleen maar beter worden. Of er veel belangstelling voor me is, weet ik niet. Dat vertelt mijn zaakwaarnemer me niet. Dat is maar goed ook, ik wil niet teveel aan mijn hoofd hebben."