Loovens niet eens met schorsing

Glenn Loovens gaat niet akkoord met de schorsing van één duel naar aanleiding van een vermeende overtreding op Maurice Edu van Glasgow Rangers, meldt de BBC.Het gaat om een overtreding van Loovens tijdens The Old Firm van 9 mei jl.

Hij zou Edu bewust met zijn nagels hebben geraakt tijdens een duel. De middenvelder van de Rangers moest naar de kant om zich te laten behandelen.

De voetbalbond wachtte lang met het opleggen van de schorsing omdat ze de mening van Loovens graag wilde horen. Die heeft niet kunnen voorkomen dat hij alsnog een schorsing van één duel tegen zich heeft horen eisen. Als het hoger beroep afgewezen wordt, mist hij het duel met Motherwell.

"Het ging allemaal heel snel, en ik denk dat de Schotse bond zich dat ook zal realiseren. Als je het in slow motion bekijkt, ziet het er altijd erger uit. Ik weet wat ik dacht en daar was zonder twijfel geen opzet bij in het spel. En als ik het me goed herinner ging het spel ook gewoon door", zei Loovens eerder in Voetbal International.