Cruijff tegen lange contracten

Johan Cruijff heeft zijn twijfels uitgesproken over het nieuwe langlopende contract dat Lionel Messi onlangs bij FC Barcelona tekende. De Argentijnse sterspeler ligt nu tot medio 2016 vast in Catalonië.

Volgens Cruijff is de duur van het contract van Messi veel te lang. De Nederlander is van mening dat spelers minder gretig worden door het tekenen van dergelijke langlopende verbintenissen.

In zijn column in de Catalaanse krant El Periodico zet Cruijff zijn vraagtekens bij het nieuwe contract van Messi. De oud-trainer van Barça denkt dat het verstandiger is om korter lopende overeenkomsten aan te bieden, zodat de spelers gemotiveerd blijven.

"Ik ben absoluut geen voorstander van lange contracten, zoals die van Messi", laat Cruijff optekenen. "Een speler, wie het ook mag zijn, moet gemotiveerd blijven om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ik zou spelers per jaar bekijken en dan vervolgens belonen."

Dat er een clausule van 250 miljoen euro in het nieuwe contract van Messi staat, kan Cruijff daarentegen wel begrijpen. "Ik denk dat zij een 'anti-Florentino Perez'-clausule hebben ingebouwd. Maar om die tot 2016 te laten lopen vind ik niet goed. Messi behoort tot de spelers die het meest dienen te verdienen, maar bekijk het per jaar."