Uitslagen Frankrijk speelronde 8

Bordeaux heeft eindelijk zijn eerste misstap gemaakt in de Ligue 1. De huidig kampioen van Frankrijk is voor het eerst onderuit gegaan bij Saint-Etienne. Kijk hieronder voor de rest van de uitslagen.

Monaco klimt op ranglijst na zege op Marseille
Monaco kende een uitstekende eerste helft bij Marseille. De ploeg van trainer Guy Lacombe kwam na twintig minuten spelen aan de leiding door een doelpunt van Nene. Enkele minuten voor de rust verdubbelde Chu Young Park de voorsprong voor Les Rouges.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd ging Marseille op zoek naar de aansluitingstreffer. Vlak voor tijd kwam L'OM via Mamadou Niang terug in de wedstrijd, maar in het restant wisten Les Phocéens de nederlaag niet meer te voorkomen.

Monaco is door de overwinning gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Eén plaats boven Marseille, dat één punt minder heeft.

Lyon grijpt eerste plek na verlies Bordeaux
Midweeks rekende l'OL in de Champions League gemakkelijk af met Debrecen. Waar de Hongaren met 0-4 de boot ingingen, hield Lens de schade enigszins beperkt. Sidney Govou zette de uitploeg na zeven minuten op voorsprong: 0-1. Het was tevens de ruststand.

Met weinig moeite nam Lyon uiteindelijk de volle buit mee uit Lens. Sang et Or werd verslagen met 0-2, daar ook Kim Källström zijn naam op het scorebord wist te zetten. Voor de Zweedse middenvelder was het zijn eerste doelpunt van dit seizoen in de Ligue 1.

Saint-Etienne hielp Lyon door eerder op de avond Bordeaux een nederlaag toe te dichten. Augusto Fernándeze en Araujo Ilan maakten er voor rust 2-0 van. Bordeaux kwam via Jussie, die een strafschop benutte, nog terug in het duel, maar Dimitri Payet zette diep in blessuretijd de 3-1 eindstand op het bord.