'McLaren koopt motorendivisie BMW'

De geruchtenmachine in de Formule 1 draait op volle toeren. Het nieuwste gerucht is McLaren aan het einde van het seizoen compleet afscheid wil nemen van Mercedes als motorleverancier. De relatie tussen bedrijven is bekoeld en daarom wil McLaren de motorenafdeling van BMW mogelijk kopen.

McLaren zou volgend seizoen de volledige fabriekssteun van Mercedes verliezen aan Brawn GP. Dit zou McLaren-baas Ron Dennis steken, omdat het Duitse merk al sinds 1995 aan het Britse team verbonden is. Daarom zou er ondanks het doorlopende contract tot 2011 aan een alternatief gewerkt worden.

Volgens Auto Motor und Sport wil McLaren de motorenafdeling van BMW kopen. Het Duitse merk stapt eind dit seizoen uit de Formule 1 en meldt dat dit deel van het team voor de juiste prijs verkocht kan worden. Dennis zou al enkele gesprekken gevoerd hebben en heeft naar verluidt aandeelhouders uit Bahrein achter zich staan. Teambaas van de Formule 1-afdeling van McLaren Martin Whitmarsh ontkent de geruchten. "Wij hebben geen plannen om BMW-motoren te kopen."