Vettel wil andere meting pitsnelheid

Kampioenskandidaat Sebastian Vettel wil dat de pitsnelheid anders gemeten wordt door de FIA. Vorige week, in Singapore, kreeg de Duitser zelf een straf voor te hard rijden in de pitstraat.

Echter reed de Red Bull-coureur niet te snel maar stak hij een beetje af. “Je hebt een maximum snelheid in de pitstraat en daar hield ik mij aan. Het was verkeerd gemeten. Je moet je houden aan de snelheid, maar je mag wel je eigen lijn in de pitstraat kiezen. Bij de ingang van de pits heb je een lijn waar je overheen mag. Sommige rijders gaan daar een beetje overheen en een paar gingen er wat verder overheen, zoals ik.”

Vettel vervolgd: “De snelheid wordt gemeten door middel van sectortijden en er was dus duidelijk iets verkeerd gecalibreerd. Er moet dus een snelheidslimiet komen, niet dat je een afstand in een bepaalde minimumtijd moet volbrengen”.

De Duitser hoopt dat de FIA naar zijn argumenten wil luisteren en hun metingen in de toekomst anders willen doen. “We hebben de informatie van onze auto bestudeerd en het is heel duidelijk dat we nooit de snelheidslimiet hebben overschreden. Natuurlijk ben ik nu niet blij. Dit had nooit mogen gebeuren: het had een grote invloed op ons verdere wedstrijdverloop. Daar kan ik nu weinig meer aan veranderen. Zoiets mag geen enkele coureur overkomen. Nooit niet. We hebben een snelheidslimiet en die staat los van de afstand die je met die snelheid aflegt”, aldus Vettel.