Barcelona gaat gecontroleerd aanvallen

FC Barcelona treedt dit weekend aan tegen UD Almeria. Barça is lijstaanvoerder in Spanje, maar trainer Josep Guardiola waakt voor onderschatting van de tegenstander.

"Als we ongecontroleerd aanvallen, verliezen we", aldus Guardiola op het digitale thuis van de Catalanen. "We moeten met beleid en gecontroleerd naar voren spelen, anders hebben we geen kans. Gedisciplineerd voetbal is een vereiste tegen Almería."

Barcelona staat momenteel op de eerste plaats. Het moet de koppositie echter wel delen met Real Madrid. De ploeg van Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe en Rafael van der Vaart moet op bezoek bij het lastige Sevilla. "Of we daardoor ons koppositie verstevigen of niet, het is onbelangrijk. We winnen er niet mee."

Guardiola werd eerder na acht jaar vrijgesproken in een dopingzaak die dateert uit zijn tijd als speler in Italië. Guardiola werd als speler van Brescia in 2001 geschorst voor vier maanden vanwege het gebruik van nandrolon. De Spanjaard hield immer vol onschuldig te zijn en werd woensdag ook vrijgesproken.