Ancelotti kijkt uit naar Liverpool

Aankomende zondag staat de beladen Engelse topper tussen Liverpool en Chelsea op het programma. Chelsea-manager Carlo Ancelotti hoopt dat zijn manschappen hun 'intelligentie' gebruiken om de overwinning veilig te stellen.

"Ons doel is om goed te spelen, want als je goed speelt kun je het makkelijkst tot een winstpartij komen", aldus de Italiaanse oefenmeester tijdens het wekelijkse persmoment. "We moeten onze intelligentie gebruiken om de wedstrijd te controleren en later in winst om te zetten."

Ancelotti onderschat Liverpool allerminst. "Spelen tegen Liverpool is nooit makkelijk, daar ze altijd vanuit de defensie zeer georganiseerd voetballen. Daarnaast hebben ze veel kwaliteit in de voorhoede met spelers als Fernando Torres en Steven Gerrard."

Voor Torres heeft Ancelotti niets dan lof over. "Ik denk dat zondag de beste aanvallers van de wereld elkaar treffen. Didier Drogba en Torres zijn echte publiekstrekkers en het is mooi om deze spelers tegen elkaar te zien strijden."

Chelsea-keeper Petr Cech is niet inzetbaar voor The Blues. Vorige week werd de Tsjech met rood van het veld gestuurd tijdens het duel met Wigan Athletic. Hilario zal de vervanger zijn van Cech. "Hilario heeft veel ervaring, dus ik zie geen probleem", besloot Ancelotti.