Uitslag Anderlecht - Ajax

Om 21:05 uur vanavond begon de Europa League-wedstrijd tussen Anderlecht en Ajax. Hieronder vind je de uitslag en de karakteristieken.

Ajax, met Marko Pantelić in plaats van Darío Cvitanich in de basis, begon sterk aan de eerste helft. Dit resulteerde in het eerste kwartier in drie goede kansen voor Luis Suárez, maar zijn vizier stond niet op scherp. Toch kwam Anderlecht, met de pas zestienjarige spits Lukaku in de basis, er vervolgens een paar keer gevaarlijk uit. Zo kopte Oud-Ajacied Jelle van Damme maar net over. Na een kleine veertig minuten brak de jonge Lukaku door, maar hij wist Stekelenburg niet te passeren. Kort voor rust kreeg Van Damme opnieuw een kans om Anderlecht op voorsprong te zetten, maar zijn inzet zeilde voorlangs het doel.

Na de thee begon Ajax een stuk agressiever, maar in grote kansen resulteerde dit nog niet meteen. Wel hadden de Amsterdammers veel meer balbezit en werd stuk vaker de aanval via de flanken gekozen. Met Rommedahl in plaats van Bakircioglu werd Ajax vooral vanaf de rechterkant gevaarlijker. Zo gingen twee voorzetten van de Deen maar rakelings langs het doel van keeper Proto. Na zeventig minuten was het raak. Suárez vond vanaf links met een gemeten voorzet de voet van Rommedahl, die het net wist te vinden. Na ruim tachtig minuten moest Anderlecht met tien man verder, nadat Jelle van Damme na een charge van Demy De Zeeuw de Ajacied omver duwde.

Toch kwam Anderlecht met een mannetje minder op gelijke hoogte. Nadat invaller Legear nog een grote kans miste, scoorde hij een fractie later wel. In de laatste paar minuten probeerde Jol door het inbrengen van Miralem Sulejmani voorin nog iets te forceren, maar de Amsterdammers wisten de volle buit niet binnen te slepen.

Karakteristieken

Anderlecht - Ajax 1-1
72’ Rommedahl (assist: Suárez) 0-1
85' Legear (assist: Lukaku) 1-1

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Jakobsson (IJs)
Stadion: Constant VandenStockstadion
Gele kaart: Bernárdez (Anderlecht)Vertonghen, De Zeeuw (Ajax)
Rode kaart: Van Damme (Anderlecht)

Opstellingen

Anderlecht: Proto, Gillet, Bernárdez, Juhász, Deschacht, Sare, Kanu (De Sutter/78), Boussoufa, van Damme, Suarez (Legear/57), Lukaku (Kruiswijk/88)

Ajax: Stekelenburg, V.d. Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson, Bakircioglu (Rommedahl/57), Enoh, De Zeeuw, Aissati (Sulejmani/89), Suárez, Pantelić

Submitter:  Bron: FOK!sport