[MotoGP] Spies in 2010 naar Yamaha Tech 3

Ben Spies zal volgend jaar bij het team van Yamaha Tech 3 op de fiets mogen stappen. Zo maakte het team vandaag bekend. De Amerikaan staat momenteel tweede in het wereldkampioenschap Superbikes.

De Texaan maakte zijn debuut in de koningsklasse al eerder bij het team van Suzuki, maar hij sloot onlangs een nieuw tweejarig contract met Yamaha. In het contract staat dat hij nog één jaar in de Superbikes zou blijven en pas in 2011 de overstap naar de MotoGP maken. "Ben heeft ons echter laten weten dat hij zo snel mogelijk in de MotoGP wil stappen", laat Lin Jarvis, algemeen directeur van Yamaha Motor Racing weten. "We hebben daarop samen met Tech 3 Yamaha gekeken naar wat de mogelijkheden waren."

"Ik wil Yamaha enorm bedanken voor het vertrouwen", zei Spies. "Ik zou eigenlijk nog een jaar in de Superbikes blijven, maar het leek me uiteindelijk beter om zo jong mogelijk in de MotoGP te komen. Het was geen eenvoudige beslissing, want het Superbike-team van Yamaha is erg goed voor me en ik heb dit jaar enorm veel plezier. Ik hoop dat ik het team nog iets kan geven waardoor ze nog lang aan me zullen denken. Ik zal volgend jaar erg veel moeten leren, maar ik heb er zin in."