Domenicali: "Alonso brengt Ferrari aan de top"

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali verwacht dat de voor volgend seizoen aangetrokken Fernando Alonso het team uit Maranello weer naar de top helpt. Alonso zou aanvankelijk pas in 2011 bij Ferrari in dienst treden, maar door een voortijdig vertrek van Kimi Raikkonen kan de Spanjaard volgend jaar al voor het Italiaanse team uitkomen.

"We zijn erg blij dat we deze regeling met Fernando hebben kunnen treffen", liet Domenicali woensdagavond aan de pers op Suzuka weten. "Fernando is niet alleen een zeer talentvolle coureur, maar hij heeft gedurende zijn loopbaan ook al vele malen laten zien dat hij een winnaar is, ook als de omstandigheden moeilijk zijn. Fernando zal erg belangrijk zijn voor Ferrari. Hij zal het team terugbrengen naar het niveau waar het thuishoort."

Domenicali noemt Fernando Alonso en Felipe Massa een droomkoppel voor zijn team: "Zij vormen het best denkbare rijderspaar voor ons team. Fernando en Felipe zijn allebei winnaars en ze kunnen erg goed overweg met zowel elkaar als het team."