Amrabat gaat voor Marokko voetballen

PSV'er Nordin Amrabat heeft de knoop doorgehakt en zal voor de nationale ploeg van Marokko gaan uitkomen. Na een persoonlijk gesprek met de Marokkaanse bondscoach Hassan Moumen koos Amrabat voor de Leeuwen van de Atlas.

Door een door de FIFA doorgevoerde reglementswijziging mag Amrabat, die in het verleden speelde voor Jong Oranje en Nederland B, uitkomen voor het geboorteland van zijn ouders.

"Ik zie het als een enorme eer dat ze me hebben gevraagd en kijk ernaar uit om mijn eerste wedstrijd in het shirt van Marokko te gaan spelen", luidde de reactie van Amrabat tegen De Telegraaf. "Al besef ik goed dat ik na mijn liesblessure eerst flink zal moeten knokken voor mijn plaats bij PSV. Dat is het nu het belangrijkste."

Verder dan een trainingsstage in de aanloop naar de WK-kwalificatieduels tegen IJsland en Noorwegen kwam Amrabat niet bij het Nederlands elftal. De keuze voor Marokko lijkt vooral een gevoelskwestie te zijn. "Het is moeilijk onder woorden te brengen, maar het voelt gewoon goed", aldus de aanvaller van PSV.

Het duurt echter nog even voordat Amrabat daadwerkelijk voor Marokko mag gaan uitkomen. "Er moet officieel dispensatie aangevraagd worden. Dat is een formaliteit, maar het duurt drie weken. De eerste mogelijkheid is dus de thuiswedstrijd tegen Kameroen op 14 november", vertelt de PSV'er hierover.